’t Kon minder, maar het mag meer

_MG_2959-web

Afgelopen week kwam het advies van de kandidatencommissie uit. Met veel goede kandidaten die het goed kunnen gaan doen in de gemeenteraad. Ik ben erg blij dat ik op die lijst sta. ’t Kon dus minder, om het op z’n Gronings te zeggen. Maar toch zou het wat meer mogen. Daarom vraag ik steun voor een hogere plek op de kieslijst: Om mijn werk als raadslid voort te zetten in de nieuwe gemeenteraad.

Lid van GroenLinks? Kom dan ook op de ledenvergadering van dinsdag 3 december, vanaf 19:30 uur in Huize de Beurs. 

met plezier enthousiasme en zeer gemotiveerd

Met heel veel plezier heb ik me in mijn eerste raadsperiode ingezet voor een groener, socialer en toleranter Groningen, de stad waar ik ben geboren en getogen. Ik heb de kans gekregen om namens GroenLinks het ‘vak’ van raadslid te leren en mij daarin te bekwamen. En bovenal heb ik mijn stad op een geheel andere manier leren kennen. Ik ben blij om te zien hoeveel mensen iedere dag hun best doen om het hier een beetje beter te maken. En verrassend vaak doen ze dat vanuit idealen die heel dichtbij die van GroenLinks staan!

Inmiddels heb ik veel van die mensen leren kennen en heb ik een breed netwerk aan contacten opgebouwd: in de raad, in de afdeling maar ook daarbuiten weet ik mijn weg te vinden naar stadjers, naar belangenorganisaties, naar ambtenaren en in de media en de partij. Ik leg makkelijk contact en gebruik de opgedane informatie in mijn woordvoeringen.

breed inzetbaar en ervaren

Als raadslid ben ik breed inzetbaar en kan ik mij met autoriteit in het raadsdebat mengen. Met name op het gebied van ruimtelijke ordening en volkshuisvesting. Sinds de zomer ben ik ook woordvoerder duurzame mobiliteit: zeg maar fiets en openbaar vervoer. Daarnaast voer ik namens de fractie het woord over de gemeenterekening en was ik lid van de onderzoekscommissie van de gemeenteraad over de verzelfstandiging van het openbaar onderwijs.

Mijn grootste succes vind ik dat door mijn inzet De Tuin in de Stad behouden kon blijven voor Groningen. Dankzij mijn inzet is er ook een begin gemaakt aan een stadsbreed overzicht van braakliggende gronden in de gemeente, waardoor mensen er sneller hun initiatieven kunnen ontplooien.

Ik zou graag in een volgende raadsperiode – en misschien ook daarna wel – mijn werk voor mijn stad willen voortzetten. Graag zet ik mijn ervaring en brede inzetbaarheid voor GroenLinks in. Mijn opgedane kennis van diverse beleidsterreinen is een aanvulling op het profiel en kennis van de aanstaande fractie.

image002Wil je meer weten over mij en mijn raadswerk? Kijk dan verder op www.bennileemhuis.nl of op www.facebook.com/bennileemhuisgl Op twitter kun je mij ook volgen: www.twitter.com/bennileemhuis

Advertentie

Over bennileemhuis

Sinds 2010 lid van de gemeenteraad van Groningen voor GroenLinks.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s