Te korte termijn voor aanvraag volmachten

GroenLinks vindt de termijn om iemand bij volmacht te laten stemmen buiten de gemeente Groningen te kort. Het aanvragen van zo’n volmacht voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september moet uiterlijk woensdag 29 augustus zijn ingediend, terwijl de stempassen pas afgelopen week bij de Groninger kiezers op de mat zijn gevallen.

Kiezers die iemand in een andere gemeente wil machtigen om voor hen te stemmen, moeten daar een schriftelijk verzoek voor indienen, dat uiterlijk op 29 augustus bij de gemeente Groningen binnen moet zijn. Deze termijn is wel erg kort, aangezien de stempassen pas in de loop van vorige week in Groningen zijn bezorgd. De gemeente is op Bommen Berend gesloten en op maandag kan men ook slechts 3 uren terecht op het gemeentelijk informatiecentrum aan de Kreupelstraat. Deze termijn is volgens de GroenLinks-fractie wel erg kort.

De GroenLinks-fractie stelt vragen aan het college van B&W over de tijd tussen het ontvangen van de stempassen en het moment waarop de verzoeken tot volmacht moeten worden ingediend bij de gemeente Groningen.Het college wordt gevraagd of er nog wat kan worden gedaan voor mensen die wegens de korte termijn niet een volmacht hebben kunnen aanvragen.

Advertentie

Over bennileemhuis

Sinds 2010 lid van de gemeenteraad van Groningen voor GroenLinks.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s