Stem voor een mooier schoolplein van OBS de Doefmat!

Vorige maand bezocht ik groep 7 van de Beijumse openbare basisschool de Doefmat als voorbereiding op de kindergemeenteraad. Samen met mederaadslid Wim Moes vertelden we in de klas over de gemeenteraad en over onze ervaringen. Maar veel belangrijker was natuurlijk het voorstel dat de klas wilde gaan indienen.

 

kindergemeenteraad

Samen met vier andere scholen in Groningen had de Doefmat zich aangemeld voor de kindergemeenteraad. De bedoeling is daarbij dat leerlingen kennis maken met de lokale democratie en de wijze waarop politieke besluiten tot stand komen. Door zelf als klas een voorstel uit te werken met een maatschappelijk doel. Dat kon van alles zijn, maar groep 7 van de Doefmat wilde graag hun schoolplein verbeteren. Dat is niet alleen mooi voor hun klas, en voor de school, maar ook voor de omwonenden en voor de kinderen in de buurt.

 

geen winnaar

Vanochtend kwamen de leerlingen van de Doefmat naar het stadhuis en mochten zeven leerlingen plaats nemen in de raadszaal. De rest van de groep nam plaats op de publieke tribune. Samen met leerlingen van De Heerdstee, De Kleine Wereld, De Starter en de Nassauschool presenteerde de jongens en meisjes van de Doefmat hun plannen, bevroegen ze de andere ‘fracties’ in de kinderraad en werd tot slot na een aantal schorsingen in drie stemrondes gekozen voor één voorstel, dat van de gemeenteraad een bedrag van maximaal €2500,- ontvangt om het voorstel uit te voeren.

Het voorstel van ‘mijn’ Doefmat haalde niet de laatste stemronde. Het was de Nassauschool die uiteindelijk aan het langste eind trok. Zij mogen hun plan gaan uitwerken om een sportdag te organiseren voor kinderen tussen 7 en 12 jaar, zodat die de kans krijgen om kennis te maken met nieuwe sporten. 

 

maar toch wil de Doefmat haar schoolplein mooier maken!

Mij blijft vooral een erg leuke kennismaking met groep 7 van de Doefmat bij. Ze stelden erg goede vragen en ze bleken erg begaan met hun voorstel. En wat is nu het mooie? Nu het plan voor de verbetering van het schoolplein het niet haalde bij de kindergemeenteraad, is er toch nog een mogelijkheid om de wens van de leerlingen van de school uit te laten komen. Het plan is namelijk ook genomineerd bij het Rabobank Stimuleringsfonds. Inwoners van Groningen kunnen via de site van het fonds stemmen voor de verschillende inzendingen. Dat heb ik zo juist gedaan en ik roep iedereen op het zelfde te doen.

 

Dus doe de leerlingen van de Doefmat, en met name van groep 7 een plezier, en

 

stem op aanvraag nummer 23 van Obs de Doefmat!!!

Advertentie

Over bennileemhuis

Sinds 2010 lid van de gemeenteraad van Groningen voor GroenLinks.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

3 reacties op Stem voor een mooier schoolplein van OBS de Doefmat!

  1. Benni Leemhuis zegt:

    Oog TV zal vandaag ook aandacht besteden aan de kindergemeenteraad. Op de site van Oog nu al een stukje en een foto, met op de voorgrond de leerlingen van de Doefmat.http://www.oogtv.nl/2011/04/kindergemeenteraad-kiest-voor-sportmiddag/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s