Het einde van het begin

Op de agenda van de gemeenteraad van woensdag staat de bespreking van het collegeprogramma voor de komende vier jaren, dat vrijdag door gepresenteerd is door de coalitiepartijen PvdA, GroenLinks, SP en D66. Ook zullen de wethouders worden benoemd. Nu zou ik hier kunnen vertellen dat uit dat programma blijkt dat we met de stad nog altijd ambities hebben, ondanks de te verwachten enorme afname van de gemeentelijke inkomsten. Want het is erg mooi dat ondanks een bezuiniging van 45 miljoen euro er toch nog ruimte voor nieuw beleid is gevonden En voor mij is het daarbij essentieel dat de coalitie de sociale voorzieningen op peil wil houden, duurzaamheid hoog in het vaandel voert en blijft investeren in de toekomst van de stad. En dat er ruimte blijven voor belangrijke projecten als het Groninger Forum en de RegioTram. Maar daarover ga ik dus niks vertellen, want dat kan uitstekend nagelezen worden in het collegeprogramma, dat op de site van de gemeente beschikbaar is.

De afgelopen weken had ik namelijk de hele tijd het idee dat het allemaal nog moet beginnen omdat de collegeonderhandelingen nog bezig waren. Maar eigenlijk klopt dat niet.
Want eigenlijk heeft het raadswerk langzaam maar zeker vorm gekregen. Ik ben immers al op 8 december door de GroenLinks ledenvergadering op de kieslijst gekozen. En sindsdien ben ik bij de fractievergaderingen geweest. En we werden intensief ingewerkt door scheidende raadsleden en nog altijd worden we sinds de verkiezingen ook door onze ervaren fractiegenoten en fractieassistent geholpen bij al het nieuws.
De eerste bijeenkomsten zijn geweest, de eerste commissievergaderingen heb ik bijgewoond, waarbij ik ook al vragen heb gesteld.
Inwerkpakketten, inwerksessies en gesprekken met raadsleden; collegebrieven, raadsstukken en raadsvergaderingen zijn er al geweest.

Als je dit allemaal op je in laat werken is eigenlijk de conclusie dan ook dat het woensdag niet gaat beginnen, maar dat woensdag de afsluiting is van het begin!

Over bennileemhuis

Sinds 2010 lid van de gemeenteraad van Groningen voor GroenLinks.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s